23 mars

Jag älskar när man går upp och pluggar på sovmårnar. Det är så härligt att gå upp 2 timmar innan man egentligen måste och fixa iordning sig, ta en promenad och sen sätta sig och plugga. Tycker inte ni det också?
haha... skämtade! Jag missade min sovmorgon idag. Gick upp halv 8, kunde gått upp halv 10 för vi börjar skolan 10.40 istället för kl 09.00. Alltid lika kul att komma på det!!!

Jag har inte skrivit blogg på ett tag och det beror på att jag inte har orkat om jag ska vara ärlig. Har haft jätte mycket plugg och kommer ha mer och mer plugg nu ända fram tills slutet av nästa vecka. Idag är det Italienska prov och Juridik redovisning, sen nästa vecka är det delprov i Matte B och jag kan inte ett ända tal i den där boken så det kommer få bli helgen och alla nätter fram tills onsdag nästa vecka.

Denna vecka har inte varit alltför skoj men helgen var rätt så trevlig. Lördagen bestod av shopping och sedan middag och fest hos Kramer och Tess i Österskär.
Söndag bestod av bakisdagen nummer 1... men städade hela mitt rum + storaklädkammaren och rensade ut alla mina gamla kläder. Det blev två stora svarta sopsäckar. Sedan åkte jag på träning!

Måndagen FRIII. Stan och kekade lunch med Slumpen och Zigge. Sedan fikade med Bambi och hem och studerade flitigt.

Tisdag: Skola.... skola!
"Fyspass" på idrotten... själv tyckte jag det inte var så jobbigt. Det ända som var jobbigt var lilla tävlingen mellan mig och malin. Hur många situps man kan göra på en minut respektive hur många armhävningar man kan göra på en minut. Malin vann armhävningarna och jag vann situpsen. Jag gjorde allstå 52 armhävningar, Malin gjorde 56. Jag gjorde 96 situps, Malin gjorde 92. Kan meddela att min träningsverk igår var rätt så rejäl.
Jobbet inställt. pga taket höll på att rasa in i salen så ja kunde inte garantera ungarna säkerheten... skit skönt. En kväll helt ledig... skolarbeten skulle göras, jobbansökningar skickas. 1 timme hann jag vara hemma innan panik utbröt hos Bambi. Två barn/ungdomslektioner bokade på samma tid och hon skulle tydligen ta båda samtidigt i två olika salar... tur att jag var ledig. Så det fick bli taxi till Sollentuna, inom en timme var jag där och kunde ta ena gruppen. Helt oförberedd staplade jag in där och såg väl ut som ett frågetecken hela jag men tjejerna tycktes tycka om mig och min stil så jag körde mitt vanliga danspass med tjejer över 12 år. Körde en låt med bara hopp. Studsa upp och ner på stället på olika ben med mera. Fan va jag är otränad egentligen... fick träningsverk av det med. Körde iofsig en låt efter med lite arobics och steg. Styrka än en gång som bidrog till träningsverken.

Onsdag: Sjukling hemma pga huvudvärk och ont överallt.

Torsdag: SOVMORGON :P

17 mars

Hey there people!

Dagordning:
* allmänt
* dagens fundering
* helgens händelser
* övrigt

Allmänt:
Att veckorna bara flyger förbi nog ingen missat. Fredag, Måndag, Fredag... men idag är det fredag igen och jag har tränat som vanligt! Jag har tränat alla dagar denna vecka, imorgon är det träningsfri dag men på söndag börjas det igen. Idag var det barnlekar på idrotten, var kul att få leka av sig lite. Malin, vi kör "tvillingstaffet" på hemvägen på fyllan! Idag var det även fika på Zanzibar och sen solning på Solkungen! Nu väntas bara rödheten gå över i en het bränna! *förhoppningarna kan ju alltid finns där*

Dagens Fundering:
Sitter och surfar runt på LP och PA. Kollar runt på lite bilder på personer jag inte har en aning om vilka de är. Bilderna heter "Alkoholist, ja visst" eller bara teamen eller kommentarer på pressarna. Som om alla 14-17 åringar kan vara alkoholister. Alkoholist är en sjukdom och kan inte botas. Själv som inte så många vet har jag har en alkoholist i den närmaste släkten. Det känns så fel att de sitter där underåriga med en ölburk i handen och kallas sig själva för alkoholister. Jag säger inte det är fel att dricka underårig och ta bilder utan att bara kallas sig alkoholist. Då tar jag illa upp. Jag är inte emot alkohol, jag krökar själv när jag är ute och har supit mej ganska berusad många gånger, det är inget fel på det. Om man inte har en alkoholist i sin närhet vet man inte hur det är. Jag lovar er. Men jag är van, jag är uppväxt med en alkoholist i närmaste släkten. Att ringa på en torsdags kväll, inget svar! Man vet exakt varför man inte får ett svar, det kan ni fundera ut själva. Det är obehagligt att ha den känslan i kroppen att en dag kommer det inte gå längre. Så kalla er aldrig alkoholister, det kan man inte utse sig själv till... tänk på det! Vi som upplever det, det är inte en rolig situation!

Helgens händelser:
Det kommer bli en långhelg för min del. Det är "dagsverket" i skolan på måndag och jag kommer eventuellt att städa mitt rum och kräva pengar från min lilla pappa eller mamma för det, kanske om jag är riktigt duktig även min garderob. Ska även ta ett träningspass med Malin :)
Ikväll fredag, ska jag endast sitta hemma och ta de väldigt lungt. Imorgon lördag är det shopping på stan och sedan Tess och Kramers fest, ska bli riktigt kul! Söndag, ja söndag... får se när jag behagas att komma hem. Annars är det träning på kvällskvisten där då.

Övrigt:
Då har vi kommit till punkten övrigt. Jag vet inte vad jag ska skriva här så, jag babblar väl bara på som vanligt. Det är jag bra på så varför inte?
Somsagt idag var malin och jag på väg till Solkungen, sitter vi och pratar om vad mycket knasigheter vi har gjort. Som att äta pizzaslice från 7eleven i tunnelbanan från östermalmstorg till rådmansgatan innan audition vi ändå inte hade någon chans på... mot Carolina Gynning! Att äta happy meal med betoningen på happy innan krogen. Det vill säga, hamburgare med spetsad dricka på centralen. Alla luncher vi har tagit på varsitt håll påväg in till stan... pyttipanna i plastglas, hur många korvar har det inte blivit och hur många mc donalds besök bara för att ekonomin är lite knasig. Men det bästa är nog pizzaslicen och Happy meal. Snart så ska vi käka happy meal med betoningen på happy många kvällar och nätter.

Ni, mina idoler! Nu ska jag ta mig i kragen och ta ett stort steg in i duschen... det lär behövas efter en dag som denna.
Lev livet när ni kan!!


13 mars

Hey there people!
Kalendern står på Måndagen den 13 mars. Ett helt vanligt datum som inte säger mig ett skit... hemma idag igen med feber och huvudont, samt världens uberförkyldning men imorgon ska jag ta mig i kragen och gå till skolan. Det har jag iallafall lovat mig själv och så skall det bli. Jag ska iallafall till sjukgymnasten 08.20 så jag måste upp ur sängen hur sjuk jag än är. Sedan kan jag lika väl åka förbi skolan och skriva en engelska uppsats och försöka vara kvar till juridikredovisningarna. Sedan på kvällen är det jobbtajm igen... men en grupp har jag lämnat över till Lisa nu. Både skönt och lite sorgligt, att inte se dom små liven igen förens vårshowen i maj... men dom har varit super duktiga och deras britney spears dans kommer bli succé.

Helgen har varit den lugnaste på länge. :) Fredag, träning och däckade tidigt pga hög feber! Lördag, hemma hela dagen. Herrbesök på kvällen av Matthias... godis och film! Precis vad jag behövde. Söndag, hemma hela dagen också, känner mig sämre. Sover mesta dels hela dagen... Måndag idag!

Förra veckan var nog den galnaste veckan i mitt liv. En vecka i Jämtlandsfjällen med tre galna brudar till är inte att leka med. Snacka om slitna efter veckans slut. Alla galenskaper vi hittade på, och allt som hände utöver våra egna galenskaper. Bilderna kan man kolla på 100 ggr och skratta lika mycket åt. Resan började faktiskt lugnt och helt utan galenskaper vad jag kan minnas. Första kvällen började med hemmakrök och en ost och kexbricka framför tv:n. Sedan gick det bara utför.

Måndagens afterskii vart inte alltför lyckad utan blev till en vandring på byn och stor handling på ICA åre torg. Sedan missade vi ju bussen och fick käka middag på MAX istället. Pommefrits och "vatten" var en höjdare och spaning på norska grabbarna varav en hamnade på topp tre listan. vad var han? en minus shottare tror jag minsann. Vi hade ett litet annorlunda ranknings system vi tjejer imellan. Vi rankade killar hur många shotts man behöver för att de skall bli snygga och det som hamnade på minus sidan, allstå var så pass snygg så man inte behövde några shotts hamnade på topp tre listan. Kan meddela min publik om att de flesta grabbarna hamnade mellan +3-5 shotts, även många hamnade på +8- och det var utan tävlan då. Somsagt, vi missade afterskiin på måndagen. Men träffade några glada gossar från Dagy utanför ica. Fjällgården nästa bestämdes där!

Jag, Putten, Anna eller vad du kallar mig gjorde också dagens och veckans första stavfel. På promenaden mellan bygget och torget i åre gick fyra glada tjejer och småsnackade och skrattade... plötsligt dyker 5 killar upp i horisonten men rankas genast ner till ej kvalificerade på shottrankningen... jag som är envis som jag är hade envisat om att gå i högklackat och det kan bara sluta på ett eller annat sätt. Killarna kommer närmare och det står VRG på deras tröjor, det har ingen betydelse, bara en liten parantes. Vi alla nio märker att någon av gängen kommer att behöva flytta på sig för att vi inte ska krocka på trottoaren. Killarna säger högt och tydligt, vi tänker inte flytta på oss. Vi tjejer säger inte ett knyst utan delar på oss. Jag som går längst in ska minsann gå imellan killarna men plötsligt händer det som inte får hända. Jag, Anna-Carina Elisabeth Danielsson Ek i mina högklackade stövlar halkar handlöst 20 cm innan killarna är på en raklinje med oss tjejer, får tag i en arm på en av killarna som nästan följer med i fallet. Fallet såg utifrån ut som att det spelades upp i slowmotion men så var icke fallet. Sedan ligger jag där, med 3 skrattade tjejer och 5 skit förvånade killar omkring mig. Man hör en killröst uttrycka sig, "Skön tjej". Därefter försvinner killarna ur synhåll och kvar ligger jag på marken i ett skrattanfall.

Tisdag, the day all gonna happend, trodde vi! Skidåkning hela dagen till ära och lunch med Englah och co. Solen skiner och termometer står på några minusgrader. Turen går ändå upp till toppen där solning är det självklara alternativet. Solning på olika platser i backen och i liften. Dagens händelse var självsagt. Afterskii på fjällgården. Ingen legkontroll, bra trubadur, skönt folk! Klockan slår tre och vi tar oss nedför berget i en ganska behalig hastighet.
Jag, Anna går in först och smiter förbi vakten. Det skulle inte vara nån leg kontroll juh. Med mig får jag två av tre tjejer. Fan, den sista fastnar i kontrollen och vi har vakten efter oss. Leg-kontroll på oss... men vart fan är legget? Hehe, i min lilla ficka... men jag och vakten blir snabbt polare och jag meddelar honom att jag minsann inte vill riskera att tappa något så värdefullt i backen som mitt legg. Jag blir ombedd att ringa mina föräldrar för dom är ju bara i stugan nere i byn. Så dom ska komma upp... vi får vänta i resturangen. Va fan ska vi ta oss till... min pappa är påväg hem från Sundsvall och min mamma är på flyget till London men självklart Anna fixar allt. Det är nog bäst att ge sig av från fjällgården innan vakten ser oss igen. Men utanför får vi den självklara ideen. Varför inte ragga en pappa eller en mamma? Självklart gör vi det! Där ringlar en rätt så full man påväg in på afterskiin. Anna lägger på sin charm och genast har vi en pappa. Inne på afterskiin väntar öldrickande och pjäxdansen. Malin raggar upp några killar... men vänta!! Det är listettan tror jag minsann. Nu är det raggning på hög nivå... blicken är på och telefonen redo att ta nya nummer. Alkoholen verkade och livet kunde inte vara bättre. Ett nytt nummer i telefonen efter några minuter och kvällen var fixad. Somsagt alkoholen kändes i benen och allt var på topp... afterskiin hade avtagit och det var endast några få gäster kvar i baren. Nästa problem... vi är uppe i backen, alkoholpåverkade och den ända vägen hem var nerför... inga problem!!! På med skidorna och nerför backen i fullfart... livsfarligt om jag tänker efter. Backen bestod enbart utav is... kan likna en ishockeyrink fast lutad. Skit kul!!! Vi kom ner tillslut, Millans fyllevolt på brädan var en höjdare!
Hem, duscha, laga mat, fixa iordning sig på 1 ½ h... kan meddela om att vi var 4 tjejer på ett badrum, slutsatsen får ni räkna ut själva... vi hann tillochmed en drick var innan vi sprang ner till bussen.
Kvällen var ung, vi tog bussen till olympia. Klättrandes upp för backen i högklackat igen, krökat sedan halv fyra på eftermiddagen. Livet var på topp. Kommer uppför backen, det sista steget händer stavfelet för mig, Anna igen. I telefonen pratas det med listettan och vid namn Johan, marken försvinner! Jag ramlar raklång framlänges som en pinne och känner snön i näsan, jag fortsätter prata och har inte fattat vad som hände. Tjejerna kan numera inte stå upp av skrattanfall och jag ligger kvar med ännu ett skrattanfall... sedan hör jag Johan i telefonen, vad håller du på med?. Jo det kan jag förklara. Jag halkade!!!
Tillslut kravlar vi oss upp till lägenheten och får i oss mer sprit... x antal toalettbesök med Malin. Klockan halv ett beger vi oss till Bygget. Leg kontroll och 18 årsgräns, taxiiii! Malin går in med grabbarna grus och lovar att ringa när hon åker hem. Mamma känslorna som jag har i kroppen sätts igång... Malin hittar inte från där hon befinner sig till bussen... hur skall hon ta sig hem till Björnen 6 km från Åre? Några minuter i två ringer mobilen och Malin hälsar att hon sover hos Johan! Somnar direkt och vaknar med en baksmälla!

Imorgon kommer resten av veckan :)
Lev livet!
/ Anna

12 mars

Att byta ut de sista bokstäverna i Mars och sätta dit ett J istället skulle göra mig överlycklig men så är inte läget idag, det är fortfarande Mars.
Min kära bästa kompis Bambi hade iallafall en kanon utekväll igår på krogen :) Det glädjer mej. Du klarar dig bra utan mig gumman även fast jag vet att du gärna vill ha mig vid din sida. Då blir allting mycket roligare. Du får utforska alla krogar nu i två månader och ta mig till det bästaste bästa vecka 19.

Jag sitter här och skriver en liten uppsats på Italienska om det sommarlovet jag helst av allt skulle vilja ha. Det får mig utsökt att tänka på att våren snart är här. Fick precis en lägesrapport från Naomi på msn att det ska bli 8 plus grader på onsdag vilket jag välkomnar med öppna armar. Nu ska snön bort!!!

Jag sitter även och planerar min och Strumpans 18 årsfest! Har ev hittat lite lokaler nu som verkar intressanta. Vi har fått nedslag på de flesta eftersom många inte tror yngre folk kan sköta sig... men vi har bevis att förra 18årsfesten som anordnades gick efter planerna. Vi har också hyrt in vakter så det kommer gå galant.
Antal som beräknas komma: 150 pers.

Om du vet någon lokal i Sthlms området, kontakta mig eller Strumpan! Öppna för alla förslag.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

Här är det första inlägget jag skriver i min blogg.
Ska skriva snart :D